Den Hvide Kødby, København V

Beliggenhed

Københavns Kommune (526.918 indb.)

Projektperiode

2005-2007

Aktører

Københavns Kommune, Mutopia Arkitekter, København Ejendomme KEjd (kommunens tværgående ejendomsselskab der administrerer Den Hvide Kødby)

Projektbeskrivelse

I 2005 besluttede Københavns Borgerrepræsentation at udvikle Den Hvide Kødby fra 1931-34 til hjemsted for kreative erhverv side om side med de eksisterende kød- og fødevareerhverv. De seneste år er der kommet en del restauranter, gallerier og kreative erhverv til området, som eksisterer ved siden af en gros-salg af kød og køkkenvarer. I 2007 blev Den Brune og Hvide Kødby udpeget som nationalt industriminde af Kulturarvsstyrelsen.

I kort tid har den ’nye’ Kødby, og renoveringen af det nærliggende Halmtorv, givet Vesterbro et gevaldigt løft og skabt liv i et tidligere slidt og glemt hjørne af byen. Der ligger dog en udfordring i kombinationen af erhverv og kulturliv i et tæt område som Den Hvide Kødby. Gæster forlader caféer og teatre sent om aftenen eller natten, ofte med støj og affald til følge. Det er til gene for dem der har deres daglige arbejdsgang på stedet og det udløser konflikter med kødgrossisterne, der skal opfylde høje krav mht. hygiejne. En successiv genanvendelsesstrategi er en fin måde at omdanne et tidligere lukket industriområde, men det forløber sjældent uden sammenstød kulturerne imellem.

Accept af cookies

På bygningskultur2015.dk bruger vi cookies til at forbedre vores hjemmeside, så den lever op til brugernes behov. Du kan til hver en tid slette cookies fra bygningskultur2015.dk.

Læs vores cookie- og privatlivspolitik

Accepter cookies