Her er de gode eksempler på strategisk og fysisk udvikling af industribygninger:
Kaapeli Kabelfabrik, Helsinki (F)
European Route of Industrial Heritage
Genanvendelse af industribygninger og især af større industriområder kan tiltrække nye virksomheder og skabe sammenhængende erhvervs-, uddannelses- og forskningsmiljøer. Det kan fx ses ved Herning, hvor den tidligere Angli skjortefabrik fra 1960’erne i dag danner hjertet i Birk Centerpark, domicil for adskillige uddannelsesinstitutioner.
Ældre industribygninger med en attraktiv bymæssig beliggenhed kan tiltrække kreative erhverv, mindre virksomheder og kulturfunktioner. Et eksempel er indretningen af Danmarks største iværksættermiljø for kreative erhverv i de tidligere spinderihaller i Vejle.
Mange af den nyere tids planlagte industriområder har en god trafikal infrastruktur i tilknytning til veje og motorveje og delvist også offentlig transportnet og er dermed attraktive for en omdannelse fra industriproduktion til kontorerhverv. I tilknytning til en ny S-togstation planlægger Brøndby Kommune en fortætning af de nyere og planlagte erhvervsområder Priorparken og Vibenholm, som bevarer eksisterende bygninger og bygger videre på den grønne struktur. Også Frederikshavn Maritime Erhverv i det gamle Værft og Flydedok er et godt eksempel på, hvordan genanvendelse af et industriområde kan skabe nye muligheder og en positiv udvikling for det lokale erhvervsliv.